Nieuws

NIEUWS

Sinds kort hou ik een nieuwspagina bij. Daarin staat alleen het meest recente nieuws.

Onderzoek 'Op weg naar zelf kiezen' in het Algemeen Dagblad

2 juli 2019

In opdracht van zorginstelling Ipse de Bruggen en in samenwerking met Disability Studies Nederland ben ik samen met co-onderzoeker Kim Franse bezig met een kwalitatief actie-onderzoek. We onderzoeken hoe mensen met een verstandelijke beperking worden ondersteund in het maken van keuzes. We kijken daarbij naar de cultuur, context en vaardigheden die de client, maar ook de begeleiding en de ouders nodig hebben. Het onderzoek moet inzicht geven in de interventies die bijdragen in het ondersteunen van cliĆ«nten bij keuzes maken. Ook krijgen we beter in beeld in wat cliĆ«nten nodig hebben om meer eigen regie te ervaren. Tot slot moet het onderzoek bijdragen in het versterken van de professionaliteit van de medewerkers. Voor mij als onderzoeker is het een uitdagend en vernieuwend project waarin ik zeer creatief kan en mag zijn. 

RECENT

Ik wens iedereen een fijne zomer(vakantie) toe. Tot half augustus ben ik zelf (naast een beetje werk) druk bezig met verhuizen en zal ik mijn mail wat minder frequent lezen. 

Momenteel werk ik aan een nieuwe syllabus over creatieve technieken die je kunt inzetten in kwalitatief onderzoek. Deze zal ik ook online gaan aanbieden.

Uitgavedatum: september 2019

Wil je je graag bekwamen in focusgroeponderzoek of het begeleiden van groepsgesprekken? Binnenkort geef ik weer een eendaagse training in de toffe meetingspace van Citizen M tegenover de Markthal in Rotterdam.

Training bij Citizen M in Rotterdam op 20 september 2019

MARION MATTHIJSSEN | ONDERZOEK & TRAINING

__________

 

Privacystatement

CONTACT

__________

 

marion@onderzoektraining.nl

+31 6 226 46 988

HUIDIGE PROJECTEN

__________

 

Praktijkgericht actie-onderzoek bij Ipse de Bruggen in samenwerking met Disability Studies

Moderator Eenzaamheid, Coalitie Erbij Rotterdam

Begeleiden focusgroepen i.k.v. evaluatie methodiek in voorschoolse opvang, Tranzo Tilburg University

Ontwikkelen meetinstrument om 'Het Goede Gesprek' te evalueren i.o.v. WMO-Radar, Samen 010