Nieuws

RECENT

Ik heb een nieuwe syllabus uitgegeven over creatieve technieken die je kunt inzetten in kwalitatief onderzoek. In de syllabus worden meer dan 40 creatieve technieken gepresenteerd die bruikbaar zijn in kwalitatief onderzoek. Verder volop aandacht voor het opstellen van een gesprekshandleiding, gesprekstechnieken en analyse en rapportage van kwalitatieve data. De syllabus is voor €15,- te bestellen

Uitgavedatum: september 2019

Binnenkort start ik met het ontwikkelen van learning journeys voor kwalitatief onderzoek. Je kunt dan online mijn trainingen volgen wanneer en waar je maar wilt. Hou mijn website in de gaten voor meer informatie.

Onderzoek 'Op weg naar zelf kiezen' in het Algemeen Dagblad

2 juli 2019

In opdracht van zorginstelling Ipse de Bruggen en in samenwerking met Disability Studies Nederland ben ik samen met co-onderzoeker Kim Franse bezig met een kwalitatief actie-onderzoek. We onderzoeken hoe mensen met een verstandelijke beperking worden ondersteund in het maken van keuzes. We kijken daarbij naar de cultuur, context en vaardigheden die de client, maar ook de begeleiding en de ouders nodig hebben. Het onderzoek moet inzicht geven in de interventies die bijdragen in het ondersteunen van cliënten bij keuzes maken. Ook krijgen we beter in beeld in wat cliënten nodig hebben om meer eigen regie te ervaren. Tot slot moet het onderzoek bijdragen in het versterken van de professionaliteit van de medewerkers. Voor mij als onderzoeker is het een uitdagend en vernieuwend project waarin ik zeer creatief kan en mag zijn. 

NIEUWS

MARION MATTHIJSSEN | ONDERZOEK & TRAINING

__________

 

marion@onderzoektraining.nl

+31 6 226 46 988


Privacystatement

HUIDIGE PROJECTEN

__________

 

Moderator Eenzaamheid, Coalitie Erbij Rotterdam

Ontwikkelen learning journey voor trainingen kwalitatief onderzoek

Trainingen, incompany en op inschrijving

Focusgroeponderzoek in het kader van horecabeleid in opdracht van Directie Veiligheid, gemeente Rotterdam