expertise

Expertise

Kennis en ervaring delen

Door middel van mijn trainingen en e-learnings deel ik al jarenlang mijn kennis en expertise op het gebied van kwalitatief onderzoek. Jaarlijks train ik minimaal 150 professionals in kwalitatief onderzoek. Doordat ik zelf sinds 1998 werkzaam ben als kwalitatief onderzoeker, neem ik veel kennis en ervaring mee naar mijn trainingen. Daarnaast verzorg ik veel workshops, presentaties, lezingen en incompanytrainingen op maat. Met mijn verhaal probeer ik mensen altijd te inspireren en ta laten zien dat kwalitatief onderzoek méér is dan alleen maar onderzoek doen. Het is ook creatief kunnen nadenken over hoe je je onderzoek opzet en uitvoert én uitstekende communicatievaardigheden hebben.

Gespreksleiding

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende focusgroepen en workshops begeleid en/of uitgedacht. Ik ben gewend (en vind het vooral leuk en interessant) om snel te schakelen en me te verdiepen in steeds een ander onderwerp. Regelmatig denk ik mee in de opzet van een (online) focusgroep of groepsgesprek. Ik ken een scala aan (creatieve) technieken die behulpzaam kunnen zijn bij het ophalen van groepsdata en bij het tegemoet komen aan het meenemen van de inbreng vanuit alle deelnemers.


Creatieve onderzoeksopzet

Al jarenlang geef ik training in het gebruik van creatieve technieken in kwalitatief onderzoek. De vele cursisten die ik hierin heb getraind, hebben mij ook weer van veel ideeën en voorbeelden voorzien. In mijn onderzoeken kijk ik altijd door een creatieve bril naar onderzoek. Simpelweg omdat het gebruik van creativiteit van enorme meerwaarde kan zijn voor je onderzoek. Het kan je helpen om rijkere data op te halen, mleilijk bereikbare doelgroepen te includeren, toegankelijkere eindproducten op te leveren, meer grip te houden op je groepsgesprek etc. 

Onderzoeksadvies

Ga je een kwalitatief onderzoek uitvoeren en kom je er niet helemaal uit? Heb je behoefte aan advies bij bepaalde onderdelen? Ik help je graag! 

Wat kan ik zoal voor je betekenen?

  • uitvoeren van het gehele kwalitatieve deel / kwalitatieve onderzoek
  • interviews afnemen
  • gespreksleider zijn in de focusgroepen
  • meedenken in het het maken van een onderzoeksopzet
  • advies over creatieve onderzoeksmethoden
  • advies over de dataverzameling
  • meehelpen in het opstellen van een goede gesprekshandleiding
  • het ontwikkelen van een praatplaat aan de hand waarvan je interviews of focusgroepen gaat doen
  • trainen 'on the job: laat mij je eerste interview of focusgroep doen óf ik kom jou observeren en adviseren op maat
  • advies over de analyse en rapportage van je onderzoek